Vragen?

Verloren voorwerpen

Achtergelaten voorwerpen blijven bij ons gedurende 48 uur en worden tegen betaling van de rit terug thuis bij u teruggebracht. Nadien worden de voorwerpen overgebracht naar de Lokale Politie, Alfons Pieterslaan 39 Oostende (tel : 059/70.11.11)

Taxi Regelement!

Het Koninklijk Besluit van 2 april 1975 regelt een groot aantal zaken waaraan taxibedrijven en taxichauffeurs zich moeten houden. Een aantal bepalingen is belangrijk om weten, voor U als klant: Politiemaatregelen voor de reizigers:

Art. 18 . Het is verboden te roken in het voertuig; in het voertuig te stappen als het reglementair aantal plaatsen bezet is; zonder toestemming van de chauffeur in te stappen met honden of andere dieren die niet op de schoot kunnen gehouden worden, uitgezonderd met geleidehonden voor blinden; gevaarlijke voorwerpen of collies die, wegens hun omvang, aard of geur kunnen kwetsen, bevuilen, hinderen of ongemak veroorzaken in het voertuig te plaatsen: in te stappen in staat van klaarblijkelijke onzindelijkheid of aangetast door een besmettelijke ziekte; zich uit het voertuig te buigen of de deuren te openen tijdens het rijden; het voertuig te bevuilen of te beschadigen; om het even welk voorwerp uit het voertuig te werpen; De veiligheid van de taxichauffeurs is zeer belangrijk, en ook de wetgever heeft de chauffeur een aantal mogelijkheden gegeven die, mits correct toegepast, drama’s kunnen voorkomen:

Art13.-2. De chauffeurs mogen: weigeren iemand op te nemen die wenst over een lange afstand of naar een schaars bewoonde plaats te worden gebracht tenzij zijn identiteit kan worden vastgesteld, zo nodig door tussenkomst van de plaatselijke politie. Een provisie eisen voor verre ritten. Weigeren een persoon op te nemen die in staat van dronkenschap verkeert. De chauffeur moet niet de korste, maar de snelste weg nemen, tenzij de klant er anders over beslist:

Art.14.-1. Behalve op aansluitend verzoek van de klant moet de chauffeur deze langs de snelste weg naar zijn bestemming brengen. Voor een volledige taxiwetgeving verwijzen wij u graag naar http://www.gtl-taxi.be

Klachten

Aan elke klacht wordt door ons bestuur gevolg gegeven. Hoe juister de gegevens, hoe vlugger wij de betrokken chauffeur hierover kunnen aanspreken.

Klachten in verband met:

een taxirit : juist vertrekadres en tijdstip, eventueel nummerplaat
telefonist: juiste tijdstip, man of vrouw
rijgedrag: nummerplaat en juiste tijdstip
U kan met uw klachten terecht op: info@taxi-oostende-brugge.be

Betaalmiddelen

U kan in al onze taxi’s betalen met volgende kaarten:

VISA
Eurocard Mastercard
American Express
Dinners club
Maestro
Taxicheques

Wetgeving

Voor een volledige taxiwetgeving verwijzen wij u graag naar http://www.gtl-taxi.be/.

Vragen? Stuur ons gerust een email!

info@taxi-oostende-brugge.be

[contact-form-7 id=”4″ title=”Contact For Taxi”]